Markarbete med Millan

Idag hade vi markarbete, jag skulle ridit Lucky men vifick aldrig på honom grimman och ingen ridlärare var där. Skulle inte bli roligt för honom om någon ridlärare sen kom för då hade det  blivit jättestressigt. Men jag kunde iaf ta Millan istället, vi travade på volter med bommar och fick galoppera fram i hela ridhuset så vi kom igång bra! Någon jagfaktiskt inte tänkt på men som min ridlärare sa var att hon blivit mycket bättre i galoppen och blivit starkare! Hon är inte alls lika lång och flack(stavas?) som förut och är mycket lättare att korta upp! Lektionen gick inte super men ohn hade bra fart och var jätteduktig men kändes som att jag inte riktigt red, men puss på ponnyn <3

Hoppspecial, Millan!

Skriver bara lite snabbt så att jag inte glömmer hur det gick, ungefär. Kommer inte ha internet på en vecka då jag åker till fjällen imorrn :)

På framridningen i början köndes hon inte jättepigg men jag tränade lite galoppfattningar från skritt och ökningar, sen var hon igång! Hon sparkade föressten ut en gång, hoppas att det var av glädje, hehe! Vi värmde upp i gruppen med jockeyläder ochskulle stå upp och räkna typ 1, 2, 3, 4 osv. i ordningen vi red. Vi hoppade sen fram på en åtta ochdet gick välbra, hon hade mycket fart! Vi hoppade sen en kombination som också gick ganska bra, inte lika br fart men inte jättedålig heller. Vi hoppade sen åttan, ett räcke och kombinationen som en bana! Det gick ganska bra inte lika bra fart då, men det kändes bra i alla fall :)

Efter var hon jättesöt jag stog och mös (myste?) med henne medans vi väntade på de andra och hon stod där och såg ut att njuta.. :')<3
Redigering jag

Dressyr med Lucky!

Igår så fick jag rida Lucky! Hade önskat Lucky, Millan & Mandy :)
Vi var bara 5 stycken som red så det var ganska lugnt, bra med plats, hehe. Vi tränade på hörnpasseringar med hjälp av som bommar som låg som L ungefär. Det gick bra och han kändes faktiskt ganska lugn, han är så mjuk i munnen och det känndes som att jag verkligen kunde rida! Vi tränade också lite på dressyrprogram LC & LB :) Det gick inte lika bra för då var det bara vissa som kunde programmet så vi fick rida ganska tätt efter varandra och han blev lite springiare men mot slutet så lugnade han sig ändå och slappnade av mer i galoppen. Nöjd med lektionen iaf!
Känns som att han blivit väldigt mjukt riden, eller vad man ska säga! :)



Pay and Jump 11/2

Idag var det Pay and Jump istället för hoppträning! Jag hoppade Millan, en ½ 70 och en hel 80, hon gick en gång i 40 också men då inte med mig ;) Hon kändes inte så jättejättepigg först men sen när vi kommit igång och hoppade första runden så hade hon bra fart, den var felfri. Hon var nog lite pigg för att hon inte gillade publiken också. Andra så hade hon också jättebra fart men vi vägrade på en oxer mot collectingring (stavas?)2 gånger men sen la vi ner bakbommen och sen hoppade vi med bakbommen uppe igen. Resten av banan gick bra och det kändes som att jag "satt tillbaka" bättre med sitsen än vad jag brukar hon verkade nöjd och frustade flera gånger! :D Det kändes jättebra båda rundorna!

Foto Josse
Jag har inga nya på bilder på mig och Millan så det blir den nyaste bilden (som inte är ny). Jag vet att jag ser lite knasig ut, men men ;)
Foto: Josefine Andersson

Hoppning med Millan :D

Wii, idag var det hoppning med Millan :D<3
Hon kändes ganska taggad ända från början och så hade och inte gått någon lektion sen i lördags så hon var pigg! Vi fick värma upp i hela ridhuset i galoppen så vi kom igång bra också så hon kunde öka lite på långsidorna. Vi hoppade stutts (studs?) snett igenom och bommar längs långsidorna. Man skulle trava över bommarna svänga och sen fatta galopp in mot stuttsen men det var nära att hon galopperade över travbommarna till och med! Jätterolig lektion! :)
bebis<3bebis<3
bebis<3 foto: jag1
Muffin och Vitnos fick stå för bilderna, de är ju så söta <3

Jag kommer aldrig att förstå att det här var slutet för oss två.

Vila i frid,

Pepsi af Friheten markarbete'

Idag red jag Pepsi, en liten shettis! Jag red först lite dressyr, försökte göra öppna men det gick väl sådär.... I början hade vi verkligen ingen galopp men sen mot slutet fick hon mer fart och verkade tycka att det var roligt! Jag trodde hon skulle tycka att det var jättejobbigt med mig på ryggen eftersom jag är ganska lång och lite tung för henne men hon frustade flera gånger så hon dog nog inte. Men jag sprang ändå brevid henne lite så hon sprang utan tyngd.
Hon är faktiskt jätterolig att rida, synd att hon inte var liiite större bara ;)
Foto: Elin Bernövall redigering: jag
Hade ingen bild på Pepsi så ni får en bild som inte hör till alls men hon är ju så söt, lille Candy ♥

Millan markarbete, måndag

Igår var det som sagt markarbete med Millan! Hon var bra humör och hade inte gått någon lektion så hon var pigg, dessutom hade hon också bockat av en nybörjare igår så hon var väl stolt över det ;) Vi körde lite upphöjda bommar och hon tycker alltid det är lika roligt så vi fick bra fart, det var jätteroligt! Det blev en jättebra galopp också hon var inte låg och flack eller "släpade benen" ungefär *tummen upp*!
Redigering jag
Bilden är (som ni nog ser) redigerad och från ridlägret 2010!

RSS 2.0