Dressyr med Snowy Dream

Jag red ju som sagt igen 2 lektioner, andra lektionen blev på Snowy, en d-ponny. De skulle ha poängjakt så det var poängjakt ungefär halva lektionen och dressyr halva typ. Hon var lite trött i början pågrund av värmen men sen kom hon igång och blev piggare, fast hon brukar väl ha massa överenergi men värmen gör en väldigt trött. Vi flyttade de lite i traven på volter. I galopp skulle vi stå i lätt sits, det var bra hon fick mer fart och det var lättare att arbeta med henne då. Hon var ganska känslig, fast inte så jätte men rolig att arbeta med och hon blev fin i galoppen också! Poängjakten, usch nej det var inte roligt man skulle rygga på något ställe och rida igenom bommar, rida slalom göra halt efter hinder x)
Rolig ponny, rider gärna igen när hon inte är lika trött så man får veta hur hon egentligen är ;)

Dressyr med Helmut

Skriver om lördagens 2 pass nu då jag varit på Käpphästmeeting i helgen! Red igen 2 lektioner och behövde rida igen dem innan terminen var slut så det blev rida en lektion ner och sen hämta nästa häst.
Helmut håller på att sättas igång så det blev ganska lugnt för honom. Vi arbeta mycket i skritt, lite trav och så kollade vi galoppen i båda varven för att se om han haltade eller inte och han såg bra ut! Han var fin i skritten, i traven var han väl ganska fin också men krävde inte så mycket liksom ;) Medans några av de andra hoppade skrittade jag runt, flyttade för skänkeln, han blev mjukare och mjukare. Man kunde jobba honom i lite lägre form, och sen korta upp den lite. Har ju inte ridit honom mycket alls och så är jag lite lång också men han är rolig! :D¨
Terräng
Jag och Helmut förra våren eller i höstas. En av mina favoritbilder när jag rider, fint med ljuset också!

Hoppträning med Robin Hood

Idag var det avslutning med bästa hoppgruppen, vi bestämde oss för att rida barbacka! Jag fick rida Robin Hood, en mini c-ponny, har bara skrittat honom innan och nu barbackahoppning. När vi red fram märkte jag att han var väldigt känslig i munnen, han förstod inte riktigt första galoppfattningen men när han förstod och jag berämde var det inga problem! Efter framridning, hoppning. Han verkade tycka att det var ganska roligt! Vi hoppade först ett räcke på volt, gick bra, han lyssnade också bra på skänkeln så man kunde bara ha lite stöd på yttertygeln och hålla om med skänkeln så "välte" han inte. Vi hoppade sen 2 hinder efter varandra (tror det var den ordningen), det gick också bra. Efter det hoppade vi en kombination med räcke + oxer, han hoppade bra men efter hindret så lutade jag mimg framåt lite, precis när jag landat alltså så då passade han på att dra ner huvudet de 2 första gångerna men sen lärde jag mig att sitta upprätt och då gick det super! Efter det hoppade vi bana, 2 gånger. Första gången gick nog lika bra som den andra, andra rundan var lite högre men det gjorde bara att han hoppade bättre och mer fart, fast han hade fart så att det räckte ändå, haha ;)

Väldigt rolig ponny, synd att han är så nätt och liten bara men när jag har sadel och stigläder ser jag nog lite kortare ut, han verkade ju inte ta skada av att jag kanske vägde för mycket så! :D



Dressyr med Cheenis, nya ponnyn

Den sista måndagslektionen för denna termin fick jag rida den nya ponnyn, Cheenis, en fjording för 2002 om jag minns rätt! Vi red dressyr med lite bommar. Hon var pigg som de som hade ridit henne sa, inte så sjuk i början men hon mjuknade när hon fått galoppera lite och kom igång. Vi gjorde skänkelvikningar, hon var duktig bara jag som behöver träna! Vi körde också slalom mellan hinderstöd, det gjorde att hon mjuknade ganska mycket och att rida mycket på volt och göra många halvhalter. Efter galoppen blev hon som sagt mjukare, fast hon blev trött också då hon inte har så jättebra kondition just nu så hon började småbocka och lite minsparkar bakut, haha x)
-
Busig ponny, väldigt rolig och pigg! Skulle gärna rida igen men antar att rätt många vill rida henne eftersom hon är ny och då vill man såklart pröva den nya ;)
Föressten var hon hur mysig som helst i boxen, hon nosade på allt och ville gosa en massa.

Startfälttävlan 5/6 - Schamilia

Dressyren: Red med sporrar då man inte för rida med spö, funkade väl ganska bra men känner att jag rider bättre utan. Det blev ett avbrott i varje galopp och så var hon ganska seg, men vi kämpade oss egenom. Vi red på 56%, jag är nöjd med det då vi inte ens blev godkända sist sen så var det snäll domare också!
Hoppningen: Hon var pigg här, inte första hindret riktigt och inte mellan hindrena men när ohn såg hindrena så taggade hon till och rejsa på mot dem. Hoppade P60 så det var ju bara 60cm men det räkte i den värmen.
Terrängen: Vi kom över första stocken, andra stocken stannade hon 2 gånger på och det tredje hindret, palisaden, kom vi inte ens nära. Jag bytte spöhand och försökte gå mot men det gick inte så bra sen hörde Millan en häst som gnäggade och skenar nästan bortåt ljudet och så drog hon upp huvudet, haha ;) Vi fick hoppa om sen efter alla och då hade vi Louie som sälskap en bit bort och då gick det hyfsat. Tvekade på endel hinder men när Louie var framför eller bredvid hindret var det inga problem! Nöjd med ponnyn ändå, det var en lång, varm dag med mycket lliv runt omkring som det är närm an tävlar så hon kämpade på så bra!

Markarbete/hoppning med...behöver jag ens skriva det?

Millan red jag alltså, inte så ovanligt va? ;D Millan var pigg från början trots värmen, tror det är lite för att all vinterpäls åkt av nu. Vi tränade mycket på att svänga, rida på hyfsat små volter och sen hinder, hoppade som S och 8, och på volt. Det gick väldigt bra, över förväntan, hon bröt inte av på volterna som annars brukar hända. Hon har verkligen fått mer muskler, annars hade hon kanske inte orkar egenom sen har jag ju lärt känna henne bättre också! Orkar inte skriva mer nu, hehe ;)
Nöjd med ridpasset! Taggar inför Söndag! :D

Terrängträning med Millan

Idag så extratränade vi som är med i fälttävlanssatsningen inför på söndag då det är startfälttävlan! Millan var pigg idag, som hon alltid är på terrängbanan ;) Vi hoppade en stock (2:an), den stora, och sen palisaden efter då så hoppade vi trappan. Stocken gick bra, inga problem, palisaden likaså och trappan gick bra uppåt men efter hindret skulle vi svänga till höger och jag skulle rida in en bit mot stenmuren eftersom Millan alltid fjantar sig när vi ska mot den. Vi kom några meter men sen kommer en annan häst uppför trappan och Millan kastar sig tillbaka och rejsar mot nästa närmaste ponny. Vi försökte gå in vid stenmuren själva, men det gick ju...sådär men hon gick faktist förbi den en gång med alla i släptåg och en när Cannon stog brevid stenmuren! Häcken gick bra, som de nu har flyttat på (den stog där stenmuren står nu) så det var faktiskt första gången jag hoppade häcken eftersom att vi aldrig kommit fram till den annars knappt men det gick superbra! Oxern är nog ett av mina favorithinder och den gick mycket bra, efter det var det nerhoppet som gick utan problem. Soffan hoppade hon super på, båda gångerna. Pyramiden gick ganska bra, mot hindret ville hon inte bort från sina kompisar men sen så hoppade vi, efter det däckhindret och till sist vattengraven som nu har ett staket bredvid på kanterna och Millan gick som vanligt i, men på sidan av vattnet, men det är ju tur att hon går i i alla fall!
Nöjd med träningen, hoppar P60 på söndag då man kan välja bort stenmuren och soffan så då kommer jag inte hoppa stenmuren :)

RSS 2.0