Uteritt på Millan!

Idag skulle vi egentligen haft markarbete men det var så fint väder och många ville rida ut så det blev uteritt istället. Vi först den lilla biten på banvallen sen svängde vi vänster upp mot Ölsta, där svängde vi ner till vänster igen och red över de två broarna och efter det red vi en bit tills vi sen vände. Vi galopperade lite men mest skritt och trav, galoppen på dit vägen gick bra förutom att Millan travade den mesta biten, stora snabba steg istället för att fatta galopp men det var roligt ändå! På hemmåtvägen taggad flera hästar till och började sparka bakut och bocka. Millan skötte sig som tur var även om hon verkade tycka att det var roligt och hade öron framåt! Det var fint med solen som lös ganska svagt över åkrarna.

Jag skulle ha anmält mig till 10 April med Millan, 80cm men tyvärr så var man tvungen att ha Grönt kort vilket jag inte har så jag måste gå Gränt kort kurs innan jag kan vara med, då jag fyller 14 i år. Synd då jag ridit Millan ganska länge nu och vi börjar komma ganska bra på hindrena och jag inte bara sitter där utan faktiskt rider, för det mesta iallafall ;)

Dressyr med bebisen ♥

Igår skulle vi träna på öppna, tror jag det var. Vid framtravningen var ohn faktiskt hyfsat pigg, juste jag skulle pröva rida med två spön idag för att hon inte känner mig skänkel. Det gick inte så bra, de blev mest ivägen faktiskt. Iallafall vi galopperade fram på två stora volter, hon bryter kanppt av alls längre! Tog av stigbyglarna och jag fick lite träningsverk eftersom jag fick hålla igång henne i galoppen. Vi började sen med att träna öppna, eller bogen in - tvära. Hon ställde sig ganska in ganska bra efter ett tag, började slappna av. Öppna gick ganska bra! Hon lyssnade bra på skänkeln då och höll böjningen :) Faktist nöjd med ridpasset, det går frammåt!

Hoppspec. med bebis ♥

Hoppspecial som vanligt på fredagar!! :D
Vi började som vanligt med att rida fram i en kvart själva, det gick väl ganska bra hon gick frammåt ganska bra efter ett tag! Sen började lektionen och då red vi över några bommar utan stigbyglar i trav och galopp. Hon kom inte ganska bra de flesta gångerna med avstånd och så, det gäller bara att hålla en frammåt fart utan att hon blir för lång.
Sen hoppade vi vattenmatta, stora muren, grind och plank. Det gick bra hela lektionen till slutet så jag blev osäker då vi kom inte lite fel och det var på samma hinder som vi gick omkull på förra gången så då la Katta ner det och då gick det bra!

Dressyr måndag, Millan

Nu är jag lite sen här, det är onsdag och jag red i måndags men aja.
Jag skulle först rida Merlin men tog sen Mandy, men det blev Millan ändå - som jag ville ha! :D Vi hade dressyr och skulle träna på framdelsvändningar, det gick inte så bra i början då jag gjorde helt fel även om jag gjort det flera gånger föurt, men sen rättade Nina mig och då kändes det bra! Hon kändes mjukare i munnen efter att vi gjort framdelsvändningar och så, så det går frammåt! Nina sa iallafall att jag skulle ha ett längre spö att peta till med istället för skänkel flera gånger.
Jag har inte bilder på mig och Millan, de senaste är typ sju år gamla :(

Hoppträning med Millan, som slutade annorlunda...

Igår var det som vanligt hoppträning med Millan! Det gick superduper bra, bästa hoppträningen jag minns typ, haha :D
Vi skulle hoppa igenom 5-kamparnas bana som de ska hoppa idag (lördag) det var 2 eller 3 kombinationer och två snettigenom vad jag minns. Det gick iallfall super, vi hade bra fart och jag tittar mycket bättre efter nästa hinder nu känns det som! Juste, Katta hade kommit på ett jättebra system till fart på pollen typ. Hon skulle säga hut fort man skulle rida från 1-5 så om hon ska 3 så var det normaltempo för den hästen och så. Tycker det fungerade bra, det passade bra till mig och Millan känns det som faktiskt! ;) Vi hoppade banan en gång var och sen hoppade vi bara en kombination efter det, kombinationen gick bra men efter sista hindret så ser jag bara hu Millan hals försvinner ner, ungefär. Sen minns jag att jag låg på marken och att jag såg hovar framför ögonen, som "swichade" föbi och det kändes tungt mot ryggen. Millan hade alltså gått omkull och rullade försiktigt och la en liten tyngd på mig men sen ställde hon sig försiktigt upp och jag satte mig upp. Det gick bra ändå med oss, jag skadades inte och Millan kändes normal. Som Emma sa "det var nog första och sista gången det hända iallfall" och ja det får vi väl hoppas!
Puss på dig ponnyn ♥

Hoppspec. med Millan

Fredag likamed hoppspecial!! :D
Hon kändes ganska pigg på framridningen, efter att ha galopperat alltså då vi fått lite fart! Vi började med att hoppa fram på en åtta, det gick sådär vi kom alldelles för långt ut i svängarna så vi kom konstigt på hindrena. Omhoppningssvängar var tänkt att träna på så vi hoppade någon slags bana, glömmer alltid hur banan var så ja. Banan gick i alla fall hyfsat, hon kändes jättetrött mot slutet men kämpade på ändå ♥

RSS 2.0