Terräng med Millan!

Igår hoppade vi terräng på måndagslektionen! I början var Millan lite seg, när vi travade och skrittade fram men sen när vi började hoppa hindrena blev hon piggare, mycket piggare!
Vi hoppade Rolfs backe, vattengraven, pyramiden och däckhindret. På Rolfs backe (en minibank) så stannade hon före vi skulle droppa ner och bara "Va, ska vi ner här?!" men sen så droppade hon ner iaf ;) Pyramiden (heter den så?) hoppade hon första gången men andra gången så såg hon de jätteläskiga fåren, som inte jag såg x), så då stannade hon men sen var det full fart och hon hoppade. Däckhindret gick också bra, hon var pigg och rädd för de där fåren och iväg från fåren ligger däckhindret så det var full fart! Vattengraven gick som vanligt, vi tar oss igenom men alltid på sidan av vattnet inte i vattnet, haha :D
Nu litar jag också mer på henne så nu vågar jag stå hela vägen fram till hindret i lätt sits, och emmellan hindrena vilket underlättar för oss båda!
Ungefär såhär ser det ut vid vattengraven, jag måste ha bättre stöd på vänstertygel.
Foto: Alexandra Allard

Puss på dig ponnyn ♥


Puss på dig ponnyn ♥

Hoppning med Schamilia, nöjd!

En av de bästa hoppträningarna jag haft, faktiskt ;) Vi hade bra tempo i gruppen idag annars brukar vi vara lite slöare men idag så hade vi mer tempo! Vi började med att hoppa fram på ett oranget hinder med sockerbitar sen en blå oxher och eefter det blå oxer + kombination. Millan hade hoppat terräng en lektion och sen vilat en timme ungefär och sen skulle jag rida igen så hon var ganska pigg till att börja med. Efter oxern och det så hoppade vi banan, fick in känslan bra och hon hoppade av rätt på varje språng. Hon hade en startk bra galopp, ganska pigg men inte så lång vilket är positivt! Väldigt nöjd med hoppträningen, fick ett stop på banan men det var för att jag inte höll tillbaka yttersidan så det blev vinglit ;) Och kan bara säga iloveracesafe, köpte en begagnad igår och den var superskön man tänkte inte ens att man hade väst på sig!

Jag är med och tävlar om det snygga Whit...

JW-set

Dressyr/markarbete med Finest Fable

Jag skulle ha ridit Millan men eftersom hon gick en lektion och Fille ingen så frågade de om jag vill ta Fille istället. Det var verkligen nyttigt med lite omväxling! När jag började skritta satt jag nästan med öppen mun bara för att man inte behövde "hjälpa hästen fram" lika mycket som jag brukar behöva göra :) Vi började med att trava runt på rundvolten och sen så skulle vi galoppera, kantra, runt ett varv i höger- och vänstervarv, han var pigg och så lyssnade han bra! Han var lite stel i båda varven, men efter andra galoppen så blev han mycket mjukare. Vi red på volter över en bom med ganska korta stigläder för att träna inför terrängen, det gick bra då med han var fortfarande pigg och frammåt!
Nöjd med passet, mycket lättare att arbeta med en ponny som har mer fart så man kan koncentrera sig mer på övningen (a) :)

Hoppträning utomhus med Millan

Idag så var det som varje fredag, hoppträning! :D Idag så red vi utomhus, istället för ridhuset! Millan var hyfsat pigg på framridningen, lite seg i början med piggnade till på slutet. Vi hoppade studs, kombination och sen la vi ihop det till en bana och då gjorde vi om studsen till oxer och räcken. Vi hade lite mer flyt i början, då hon slapp stå så länge för före vi hoppade banan så var vi nästsist så Millan han aldrig riktigt piggna till ;) Men över själva hindrena så kändes det bra!

Terräng med Millan

Vissa ska träna på lördag och vissa tränade idag, fälttävlanssatsningen. Vi hade värsta lyxen, bara fyra stycken i gruppen: jag, Alexandra, Klara oxh Sara! Det gick väldigt bra idag, det kändes verkligen som att det var roligt förut så har jag inte riktigt kunnat "slappna av" som idag ;) Hon blev riden lektionen precis innan då de red ut, hon var inte så pigg i början men sen kom vi igång! Vi hoppade först palisaden sen trappan, efter det oxern, nerhoppet, nya hindret och sist vattengraven. Trappan är inte min och Millans favorit men idag hade hon en kompis ovanför trappan så hon hoppade bra, oxern kändes bra men nerhoppet blev väl lite...ja, lite knasigt vi tog oss ner men typ steg för steg, ben för ben. Efter det hoppade vi det nya hindret, det är som en bänk så man kan sitta på båda sidor (orkar inte förklara) men ja, det gick bra och det blev ingen tvekan kändes det som ;) Vattengraven, som inte var en vattengrav utan en liten vattenpöl, gick som vanligt Millan gick åt sidan bredvid vattnet men hon var duktig ändå! 

Banan: 1. Liten stock
2. Större stock
3. Oxer
4. Nerhopp
5. "Bänken"
6. Vattengraven.
Fram till trappan hoppade hon utan tvekan men vid trappan så stannade hon och ville inte upp men efter lite övertalning var det inga problem, när vi skulle in i hagen för att ta sats till oxern så ville hon inte upp dit själv så då kom Sara & Ronda som hjälp och då gick det bra, nerhoppet gick mycket bättre och det var inga problem med det nya hindret alls! 

Väldigt nöjd med träning, idag var det verkligen roligt, jag hoppas att Millan tyckte likadant ;)

Jag är med och tävlar om ett...

Tävling.

Tempoträning och hoppning med Millan

Idag såvar det en Fälttävlansaktivitet, tempoträning och hoppning. Millan borde ha varit ganskatrött då hon gått två 3 lektioner varav 2 av dem var knattelektioner. Vi började med tempoträning, vi skulle rida i ett 500 meters tempo alltså 2 varv på våran ovalbana. Millan var pigg första varvet men sen så ville hon inte till sina vänner så hon gick lite in mot mitten men sen så fortsatte hon på bra och kämpade. Vi klarade inte tiden (1 minut) utan fick 1 min och 30 sek men jag är mycket nöjd över henne ändå! Sen var det hoppning, vi började med att hoppa två hinder efter varandra däremellan skulle vi korta och länga. Först med 5 galoppsprång, sen med 4 och sen med 6 stycken, det gick bra vi klarade 4 och 5 galoppsprång men eftersom hon har ganska lång galopp så lyckades vi ine korta till 6 stycken. Sen hoppade vien linje med 3 hinder som ståg lite åt olika håll så man fick hoppa snett över dem, det gick super och linjen kändes ganska rak. Vi hoppade sen sockerbitar utan bom på, först med hinderstöd men tog vi bort dem. Hon hoppade alla gånger utom när det var två sockerbitshinder efter varandra utan hinderstöd brevid men då tog vi om det och jag gjorde nopg inte helt rätt men hon hoppade ändå! 

Jagär jättenöjd med ridpasset! Millan verkade nöjd, hon frustade och så gör hon som hon gör när hon tycker att hon vairt duktig: vänder huvudet mot mig och bara "visst var jag duktig nu, cissi?" haha :D

Hoppträning på Mandy

Idag så var det hoppträning med vanliga hinder, vi har hoppat terräng de två senaste veckorna men nu så körde vi på banhoppning. Jag fick rida Mandy för att se om hon skulle passa bättre till fälttävlanssatsningen då Millan inte är världens piggaste och blir jättetrött när det är så varmt och sen i terrängen vill hon gärna till sina kompisar. Jag red Mandy en del förut, var med i Klubbhoppningen och då gick det bra fast vi hoppade bara 60 och 70 fast hon är d-ponny. Idag gick det iaf hyfsat, på framridningen så var hon lite stel i början men efter ställande, arbeter i trav och galopp så hon kom igång så blev hon mjukare. Det gick väl ganska bra att hoppa, vi hoppade oxer, kombination med oxer, kombination med tre enkelhinder, ett till enkelhinder. Hon blev väldigt pigg och jag hade inte kontroll över farten men ändå så var hon inte tillräckligt framme. Vi hoppade ganska lågt, jag ville hellre hoppa lägre för annars så tvekar jag och då blir det bara dåligt så jag tar hellre på den säkra sidan ;)

Jag kommer nog rida Millan på fälttävlanssatsningen, eller jag vill det iallafall så det blir nog hon! :D
Mandy
Bild från i vintras någon gång, foto Alexandra - Fjuarna.blogg.se

Programridning Schamilia

Idag så var det programridning för de som är med i Fälttävlanssatsningen :)
Hon kändes ganska fin på framridningen, det var ju supervarmt så jag arbetade mest i skritten lite i traven. Galopperade bara någon långsida eller två då hon inte har världens bästa kondition, men hyfsat bra ändå (a)
-
På banan kändes det ganska bra. Jag red inte ut i hörnorna, fattade galopp för sent och när vi skulle rida snett igenom precis i början så stannade hon och bajsade...Men annars så gick det väl ganska bra, det gick mycket bättre på framridningen för på banan han jag knappt tänka på formen utan behövde få henne framåt.
-
Vet inte om jag vill skriva procenten här, men kan säga att det inte var godkänt, tyvärr :( Men ponnyn kämpade på riktigt bra, hon frustade också på banan så hon var iallafall avslappnad och jag vill att hon ska trivas så det gör mig glad bara hon frustar faktiskt, haha ;)

Terräng 2 med Schamilia

På framridningen så gick det ganska bra, hon hade inte gått någon lektion eftersom att de körde så hon hade mer energi än vanligt. Hon började släppa efter, så det går framåt! Några gånger satt formen där, men inte så länge men det är alltid något och jag vet att hon kan så det är bara att fortsätta träna!

Idag hoppade vi terräng, som förra veckan! Det gick mycket bättre idag. Vi hoppade däckhindret, coffin, stockar, vattengraven, nerhoppet. Det gick superbra, jag var mer beredd ifall hon skulle busa idag ;) Jag skulle hoppa "häcken" och oxern också men hon ville inte bort från sina vänner och draghjälp funkade inte så jag red bara förbi hindrena så att hon fick se ändå. Jag har aldrig hoppat "häcken" men oxern har jag ju hoppat förut så det är bara "häcken" jag måste hoppa! :D
Det kommer kanske någon bild också senare :)

RSS 2.0